Natur-Kultur

Vandrehjem

og Borgerhus ved

Susåen i Skelby

 

Natur-Kultur-Turisme      (under redigering)

Munkeruten –  tæt på Depotet i Skelby

Hvad er Munkeruten - det er en rute, der går fra Rødbyhavn til Roskilde. Ruten forløber på et varieret forløb langs småveje, stier og rekreative ruter gennem landskabet. Den er skiltet med cykelrutenr. 88. Man kan læse mere på munkeruten.dk

Sjællandsleden - Vandre-cykelrute.

Vandre-cykelrute langs Storebælt og Smålandsfarvandet eller Fjernvandreruten E6 og Susåleden kombineret med "Fodsporet (Skælskør-Dalmose eller Slagelse-Dalmose-Næstved)

National Cykelrute 7 - passere meget tæt på Depotet i Skelby

Sjællands Odde-Rødbyhavn, en af Danmarks 11 Nationale Cykelruter.


Den begynder ved færgehavnen på Sjællands Odde og fortsætter gennem Odsherred og Nordvestsjælland uden at komme tæt på større byer, inden den via Kongskilde Friluftsgård ved Tystrup Sø - passere meget tæt på Vandrehjemmet Depotet i Skelby inden man når Næstved.

Herefter passerer den Vordingborg, Storstrømsbroen, Guldborgsundbroen, Sakskøbing, Maribo og Rødby for at ende ved færgehavnen Rødbyhavn med færgeforbindelse til Puttgarden på Fehmarn i Tyskland.


Ruten er 240 km lang, deraf 10 km på grusvej.

Vandre-og Cykel-rute FODSPORET

Fodsporet er en vandre-cykelrute etableret i 2012 på den nedlagte jernbane Slagelse-Dalmose-Skælskør eller Slagelse-Dalmose-Næstved.

Lokale vandreruter

Lokale vandreruter fra Førslevgård til Tystrup sø, Stenskoven nord for Næstved, Ravnstrup sø (Fuglereservat),

omkring Kongskilde Friluftsgård med tilslutning til Jyderup-stien, Broby Vesterskov og Sorø Sønderskov mm.

Susåleden

Susåleden- langs Susåen fra Næstved via Herlufsholm - Ladby - Holløse - Skelby gennem skovene til Tystrup sø og videre langs Hørhaven, Vinstrup og Tystrup by til Kongskilde Friluftsgård.

Skelby Vandrehjem - Depotet - tæt ved naturskønne omgivelser